Stacks Image 1791
Stacks Image 1688

Paravion

Na de zomer

Stacks Image 1696
Stacks Image 1698

Renpaard

Na de zomer

Stacks Image 2676


"De Schelp" naar Odilon Redon, gezamenlijk project'Een van de inspiratiebronnen voor mijn schilderingen zijn gedichten.

Het gedicht "Renpaard" uit de bundel " Werelddierendag" van Lou Vleugelhof heb ik gekozen omdat het aangeeft hoe achteloos er vaak met een dierenleven wordt omgegaan. Zelf ben ik al jarenlang vegetariër dus sprak deze gedichtenbundel me erg aan.'

Renpaard
Dit schilderij is onderdeel van het gezamenlijk project "Geinspireerd op gedichten" waarbij fotograaf Karin den Boer, sieraden kunstenaar Tini van Bebber en Annie Thieleman zich lieten inspireren  door een zelfgekozen gedicht. De expositie was te zien in galerie "t Kunstuus" te Heinkenszand, oktober 2010.
Op de website van "t Kunstuus" meer info over dit project.  
www.kunstuus.nl

Renpaard

"In aanbidding toegejuicht, gelauwerd en bezongen,        geliefkoosd door een warme vrouwenhand,        geprezen om de schoonheid van zijn sprongen,        het trotse paard dat van de goden stamt.        Hij was bij elke dans de dans ontsprongen,        bij elke horde fel en fulminant,        had toch een mollegang zijn vaart bedwongen        zijn voet verzwikt, zijn ranke been verlamd.        In het halfduister van zijn laatste hok        een droog geluid als van gesprongen pezen        hij valt geknield, gebroken als een stok.        't Warmbloedig vlees verpakt in diepvriezing,        wordt hij opnieuw geprijsd en aangeprezen        als rookvlees, beef, gehakt in de aanbieding"
. Lou Vleugelhof